We beschikken over een veelzijdig gereedschapspark

Met een machinepark van >10 injectiepersen, variërend van 22T tot 300T, zijn we in staat om micro-injecties uit te voeren vanaf 0,1 cm3 tot stukken met een volume van 800 cm3.

Ons machinepark is uitgerust om te werken met een breed scala aan (versterkte) kunststoffen zoals:

 • Polypropyleen (PP): Een veelzijdige thermoplast met een uitstekende chemische weerstand, goede slagvastheid en lage kosten. Het wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder verpakkingen, auto-onderdelen, speelgoed en medische apparatuur.
 • Acrylonitril-butadieenstyreen (ABS): Een taaie, stijve en slagvaste thermoplast die bekend staat om zijn uitstekende mechanische eigenschappen. Het wordt veel gebruikt in auto-onderdelen, consumentengoederen, apparaten en elektronica.
 • Polystyreen (PS): Een stijve en transparante thermoplast met goede maatvastheid en lage kosten. Het wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder verpakkingen, consumentengoederen en medische apparatuur.
 • Polycarbonaat (PC): Een transparante, slagvaste thermoplast met een uitstekende sterkte en hittebestendigheid. Het wordt vaak gebruikt in auto-onderdelen, elektrische en elektronische onderdelen en medische apparatuur.
 • Polyethyleentereftalaat (PET): Een sterke en transparante thermoplast die vaak wordt gebruikt voor verpakkingstoepassingen, zoals flessen voor dranken en voedingsmiddelen.
 • Polyamide (PA, beter bekend als nylon): Een sterke en duurzame thermoplast met goede mechanische eigenschappen, chemische weerstand en hittebestendigheid. Het wordt gebruikt in verschillende toepassingen, waaronder auto-onderdelen, industriële componenten en consumptiegoederen.
 • Polyoxymethyleen (POM, beter bekend als acetaal): Een thermoplast met hoge sterkte, uitstekende maatvastheid, lage wrijving en goede slijtvastheid. Het wordt gebruikt in toepassingen zoals tandwielen, lagers en auto-onderdelen.

Dit zijn enkele van de belangrijkste kunststofmaterialen die worden gebruikt bij spuitgieten, elk met hun unieke eigenschappen en toepassingen. De keuze van het juiste kunststofmateriaal hangt af van de specifieke eisen van het eindproduct, zoals mechanische eigenschappen, chemische weerstand, hittebestendigheid, transparantie, kosten en nog veel meer.

IPIC Plastic heeft uitgebreide expertise in de integratie van plastic met biologisch afbreekbare materialen (zoals oesterschelpen, papier, hout, enz.).

Onze experts staan klaar om je te helpen het meest geschikte materiaal voor je product te kiezen.

Jouw stuk, jouw kleur naar keuze

We bieden je een onbeperkt aantal kleuren, inclusief metallic effecten of afwerking

Plastic injectie en nog veel meer

 • Overspuiten (met metalen inzetstukken, polymeren,...): Overspuiten is een productieproces waarbij een materiaal op of rond een ander materiaal wordt gespuitgiet, meestal met behulp van een tweestaps spuitgietproces, om een enkel geïntegreerd onderdeel te maken met een verbeterde functionaliteit, esthetiek of duurzaamheid.
 • Assemblage van verschillende onderdelen tot een halffabricaat of eindproduct: Het assemblageproces van half afgewerkte en afgewerkte producten bestaat uit het samenvoegen van individuele componenten of subassemblages, volgens vastgestelde procedures en specificaties, om een eindproduct te maken dat klaar is voor gebruik of verkoop.
 • Ultrasoon lassen: Ultrasoon lassen is een hechtproces waarbij hoogfrequente mechanische trillingen worden gebruikt om warmte te genereren en thermoplastische materialen op een snelle en efficiënte manier samen te voegen.
 • Bedrukken van spuitgietproducten: Proces waarbij inkt of andere markeermethodes worden aangebracht op het oppervlak van kunststofonderdelen die zijn geproduceerd door middel van spuitgieten, om labels, logo's of andere decoratieve of functionele informatie toe te voegen.
 • Verpakking op maat: Een goede verpakking in de productie is van cruciaal belang omdat het niet alleen producten beschermt tegen schade tijdens transport en opslag, maar ook belangrijke informatie overbrengt, de merkidentiteit versterkt en de aankoopbeslissingen van de consument beïnvloedt.

Privacy Voorkeur Centrum