Kunststof spuitgieten is een proces waarbij kunststof onderdelen worden vervaardigd door gesmolten kunststof in een vormholte te spuiten. Het is een veelgebruikt productieproces dat veel middelen kan vergen. Om duurzaam te zijn in het spuitgieten, is het belangrijk om grondstoffen efficiënt te gebruiken en materialen waar mogelijk te recycleren. In deze blogpost bespreken we enkele manieren om duurzamer te werk te gaan bij het spuitgieten van kunststof.

Het nieuwe streven naar duurzaamheid

Nu de wereld zich meer bewust wordt van de schadelijke effecten van kunststof op het milieu, staan veel industrieën onder druk om duurzamere oplossingen te vinden. De kunststofspuitgietindustrie vormt hierop geen uitzondering. Als antwoord op deze druk moeten spuitgietbedrijven hun klanten nu duurzame opties aanbieden.

Veel producten en stukken worden van kunststof gemaakt omdat het veel goede eigenschappen heeft, zoals duurzaamheid, lichtgewicht, flexibiliteit in het ontwerp en kosteneffectiviteit. Daarom kiezen veel ontwerpers nog steeds voor dit materiaal. Ondanks de negatieve connotaties van kunststof is het een noodzakelijk en onvervangbaar materiaal in sectoren als gezondheidszorg, beveiliging en transport. Zolang we ons hiervan bewust zijn, kunnen we nog steeds ons milieu beschermen en duurzaam zijn.

Duurzaam spuitgieten van kunststof is het proces waarbij kunststofonderdelen worden gemaakt van gerecycleerde of biologisch afbreekbare materialen en waarbij andere hulpbronnen zoals water, energie, enz. worden geoptimaliseerd. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, waaronder het gebruik van post-consumer gerecycleerde hars (PCR) of bioplastics gemaakt van hernieuwbare plantaardige bronnen zoals maïszetmeel, suikerriet of cellulose.

PCR is een soort gerecycled plastic dat wordt gemaakt van gebruikte producten die bij consumenten zijn ingezameld en verwerkt tot grondstoffen waarmee nieuwe producten kunnen worden gemaakt. PCR is een populaire duurzame optie omdat het minder energie vergt om te produceren dan nieuw kunststof, en het kunststofafval op stortplaatsen of in de oceaan vermindert.

Bioplastics zijn een andere duurzame optie voor het plastic spuitgieten. Bioplastics worden gemaakt van hernieuwbare plantaardige of organische grondstoffen en zijn ontworpen om na verloop van tijd te ontbinden of terug te recycleren tot plantaardig materiaal. Bioplastics bieden een aantrekkelijke duurzaamheidsoplossing omdat voor de productie ervan geen fossiele brandstoffen nodig zijn en ze minder broeikasgassen uitstoten dan traditionele kunststoffen.

De voordelen van het Duurzame kunststof Injectie

Er zijn vele voordelen aan het kiezen van het duurzame kunstof injectie voor uw volgende project. Naast de milieuvoordelen kunnen duurzame kunststoffen ook uw productiekosten verlagen en u helpen nieuwe markten aan te boren.

Gerecycleerde kunststoffen kosten minder dan nieuwe kunststoffen omdat de productie ervan minder energie en grondstoffen vergt. Bioplastics kunnen ook goedkoper zijn om te produceren dan traditionele plastics, afhankelijk van de huidige marktprijs van olie (plastic wordt gemaakt van aardolie). Het gebruik van duurzame materialen kan u helpen geld te besparen op uw productiekosten, wat meer klanten kan aantrekken en u kan helpen te concurreren in een meer concurrerende markt.

Bovendien zijn veel bedrijven en consumenten nu op zoek naar duurzame alternatieven voor traditionele kunststoffen. Door duurzame kunststof spuitgietproducten aan te bieden, kunt u nieuwe markten aanboren en een groter aantal klanten aanspreken.

Uw duurzaamheidsdoelstelling bereiken met de juiste partners

Het gebruik van gerecycleerde kunststoffen is één manier om de impact van kunststofproducten op het milieu te verminderen, maar bij de selectie en verwerking van deze materialen moet zorgvuldig te werk worden gegaan om geen nieuwe milieuproblemen te creëren. Spuitgieten is een belangrijk productieproces voor veel kunststofproducten, dus het is belangrijk een spuitgietpartner te kiezen die uw streven naar duurzaamheid deelt.

Ontwerp voor recycling

Bij het ontwerpen van een product van gerecycleerde kunststof is het belangrijk om de hele levenscyclus van het product in aanmerking te nemen, van productie tot einde levensduur. Is het product aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk te demonteren en te recyclen? Kan het worden gemaakt met behulp van bestaande recyclinginfrastructuur? Het gebruik van gerecycled kunststof kan de uitstoot van broeikasgassen en het energieverbruik helpen verminderen, maar alleen als het product is ontworpen met recycling in gedachten.

Inkoop van duurzame grondstoffen

De eerste stap bij het bereiken van de duurzaamheidsdoelstellingen is de aanschaf van duurzame grondstoffen. Er zijn veel soorten gerecyclede kunststoffen op de markt, elk met zijn voor- en nadelen. Het is belangrijk om samen te werken met een deskundige leverancier die u kan helpen het juiste materiaal voor uw behoeften te selecteren.

Post-Consumptie Gerecycleerd (PCR) Plastic

Post-consumer gerecycled (PCR) plastic wordt gemaakt van afval van consumenten, zoals waterflessen of voedselcontainers. PCR plastic heeft zijn eerste bewerking al ondergaan, waardoor het minder energie vergt om te recyclen dan andere soorten gerecycled plastic.

Pre-Consumptie Gerecycleerd (Pre-Regrind) Plastic

Pre-consument gerecycled (pre-regrind) plastic ontstaat tijdens de productie, maar wordt geen onderdeel van het eindproduct. Dit type gerecycleerde kunststof vergt doorgaans meer energie om te recycleren dan PCR plastic.

Een spuitgietpartner kiezen

Als u uw productidee of -ontwerp hebt, zoek dan een bedrijf dat met u kan samenwerken en u kan begeleiden bij uw zoektocht naar duurzame oplossingen. U moet ook kijken naar de praktijken van een bedrijf op het gebied van afvalvermindering en -beheer. Recycleert het bedrijf zijn afval? Hoe optimaliseren ze hun productieprocessen om duurzamer te worden? Door een spuitgietpartner te kiezen die uw duurzaamheidsdoelstellingen deelt, kunt u uw doelstellingen bereiken en tegelijkertijd uw impact op het milieu minimaliseren.

Waarom IPIC Plastic uw milieuvriendelijke & duurzame partner is

Bij IPIC Plastic doen we ons best om de milieu-impact van het kunstof spuitgieten te minimaliseren. Wij zijn een bedrijf dat waarde hecht aan duurzaamheid, en we ondernemen actie bij het vinden van duurzame oplossingen voor onze klanten en onze activiteiten. Wij kunnen bio-materialen zoals hout, papier, of zelfs oesterschelpen combineren bij het produceren van plastic stukken. Bovendien is ons spuitgietproces energie-efficiënt omdat we gebruik maken van machinevangers, wat de uitstoot van broeikasgassen helpt verminderen. Bovendien gebruiken we regenwater om onze machines af te koelen en te verwarmen. Door met IPIC samen te werken, kunt u erop vertrouwen dat wij het beste zullen doen wat we kunnen om u te helpen uw producten te produceren terwijl we rekening houden met het milieu.

Conclusie

Het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen vereist een engagement om duurzame grondstoffen te gebruiken en een milieubewust productieproces. Door samen te werken met een spuitgietpartner die uw engagement voor duurzaamheid deelt, kunt u uw doelstellingen bereiken en tegelijkertijd uw impact op het milieu minimaliseren. Met een zorgvuldig ontwerp, planning en uitvoering kunt u uw doelstelling bereiken om de uitstoot van broeikasgassen en het energieverbruik te verminderen en toch producten van hoge kwaliteit te leveren.

Bezoek onze website of contacteer ons vandaag om meer over onze duurzame kunstofspuitgieten oplossingen te leren!

 

Concept en ontwikkeling

 

La conception de produits pour le moulage par injection de plastique vise à créer des produits efficacement fabriqués, répondant aux normes de fonctionnalité et d'apparence, tout en restant rentables. Dit proces bestaat uit verschillende stappen:

 1. Conceptualisering: Le concept du produit est défini en fonction des besoins des clients
 2. De keuze van het materiaal: Choisissez celui qui convient le mieux aux exigences du produit final
 3. L'esquisse et la modélisation CAO: Visualiseer en pas het ontwerp aan
 4. Optimalisatie van het ontwerp: Voor de moulage door injectie, door de geometrie aan te passen om de remplissage en de uitwerping van de moule te vergemakkelijken.

Samenvattend, het ontwerp van producten voor moulage door injectie combineert efficiënt vorm, functie en fabricagefunctionaliteit.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Prototypage

Chez IPIC Plastic, nous offrons des services de prototypage pour le moulage par injection de plastique afin de tester et d'améliorer la conception et la fonctionnalité des produits avant la production à grande échelle. We gebruiken verschillende methoden voor onze fysische modellen:

 1. L'impression 3D: Modèle physique du produit en superposant des matériaux sur la base d'un modèle CAO en 3D.
 2. L'utilisation CNC: Modèle physique du produit en sculptant ou en coupant un matériau sur la base d'un modèle CAO en 3D.
 3. Snelle afvoer: Moule à faible coût et à faible volume pour produire un nombre limité de pièces à des fins d'essai et de validation

Dankzij onze expertise kunnen wij potentiële problemen al bij het begin van het proces identificeren en oplossen, waardoor de kwaliteit, efficiëntie en rentabiliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft.

Notre équipe d'experts vous accompagne à chaque étape du prototypage pour assurer la réussite de votre projet.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Moulage

 

Wij bieden onze klanten een deskundige begeleiding tijdens het hele proces van ontwerp en ontwikkeling van boules voor spuitgieten.

Notre équipe expérimentée offre des conseils spécialisés, basés sur des années d'expérience dans le domaine. We werken nauw samen met onze klanten en begrijpen hun unieke behoeften en hun specifieke wensen, zodat we persoonlijke oplossingen kunnen bieden.

Ons doel is om een vloeiende en stressvrije ervaring te garanderen, waarbij we ervoor zorgen dat de gecreëerde boules volledig voldoen aan de wensen en eisen van onze klanten.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Productie

IPIC Plastic is gespecialiseerd in de cruciale productiefase van moulage door injectie van kunststof en omvat het volledige moulageproces.
Dit proces houdt in dat kunststof onder hoge druk in de gietvorm wordt geïnjecteerd, gevolgd door refroidissement om de uiteindelijke vorm van het product te verkrijgen. In dit proces wordt de kunststof in de holte geperst en geïnjecteerd, waarna het wordt bijgeschuurd en uitgeworpen om het eindproduct te vormen.
Deze fase vereist een nauwkeurige controle van de temperatuur en de druk om de kwaliteit en uniformiteit van het product te garanderen.
Naast de productie biedt IPIC Plastic ook diensten aan op het gebied van post-traitement en assemblage, met een compleet aanbod aan oplossingen voor de specifieke behoeften van klanten.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Post-productie

Bij IPIC Plastic beperkt onze betrokkenheid zich niet tot de productie. Nadat de producten zijn geproduceerd, bieden wij oplossingen voor nabewerking om te garanderen dat ze voldoen aan uw specifieke behoeften. De meest recente vormen van postproductie zijn onder andere:

 1. Découpage en ébavurage: Om de bavures te verwijderen en de gewenste definitieve vorm van het product te verkrijgen.
 2. Afwerking van het oppervlak: Bestaat uit polijsten, sabreren of lakken om het esthetische aspect te verbeteren, afhankelijk van de toepassing.
 3. Assemblage: Dit proces is cruciaal om de kwaliteit en het uiterlijk van het eindproduct te garanderen en de functionaliteit en esthetiek ervan te versterken.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Emballage en tentoonstelling

Chez IPIC Plastic, nous accordons une grande importance à l'emballage et à l'expédition de vos produits finis. Ons team van experts zorgt voor een zorgvuldige verpakking van elk product om de bescherming ervan tijdens het transport te garanderen, en verzekert zo een aankomst in perfecte staat op de plaats van bestemming.

Notre processus d'emballage comprend les étapes suivantes :

 1. Nettoyage: Les pièces sont nettoyées pour éliminer les débris et les contaminants accumulés pendant la fabrication.
 2. Inspectie: Elk onderdeel wordt geïnspecteerd om de conformiteit met de specificaties en de afwezigheid van gebreken te garanderen.
 3. Verpakken: Nous utilisons des matériaux de haute qualité pour emballer les pièces, les protégeant ainsi pendant le transport.
 4. Etikettering: Elke verpakking is voorzien van de noodzakelijke informatie, zoals het artikelnummer en de hoeveelheid, voor een eenvoudige identificatie.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Kwaliteitsgarantie

Chez IPIC Plastic, nous accordons une importance primordiale au contrôle de qualité. In elke fase van de productie volgen we strenge processen om er zeker van te zijn dat elk product voldoet aan de strengste normen. Ons proces omvat :

 1. Inspectie van de eerste materialen: Om de conformiteit met de specificaties te garanderen.
 2. Contrôles en cours de fabrication: Inclusief visuele en dimensionele inspecties.
 3. Laatste inspectie: Après le post-traitement, avec des contrôles dimensionnels approfondis et des tests de fonctionnalité.
 4. L' assurance qualité: Via des systèmes et des processus pour garantir la cohérence et le respect des normes.

Onze betrokkenheid bij de kwaliteitscontrole verzekert onze klanten dat elk stuk dat wordt gemaakt, wordt onderworpen aan een minutieuze inspectie en aan strenge tests, waardoor de kwaliteit en betrouwbaarheid worden gegarandeerd.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Service après-vente

Chez IPIC Plastic, nous considérons le service après-vente comme une partie essentielle de notre engagement envers nos clients. Wij bieden een compleet assortiment opties voor ondersteuning en assistentie om uw tevredenheid te garanderen gedurende uw gehele aankoopproces.

Onze service omvat technische assistentie, garantiebeheer, reparaties en onderhoud, evenals opleiding en onderwijs.

Of u nu vragen, problemen of hulp nodig hebt bij onze producten, onze afdeling staat voor u klaar. Wij stellen alles in het werk om u een service van hoge kwaliteit te bieden om aan uw behoeften te voldoen en uw tevredenheid op de lange termijn te garanderen.

Afspraak maken


Dit sluit over 0 seconden

Privacy Voorkeur Centrum